FÖRETAGET

3 verksamhetsorter

Parkano • Kuopio • Vaasa

6,4 miljoner

i omsättning

25 experter

anställda

Romuliike Teräshaka är ett finländskt familjeföretag i skrotbranschen och cirkulär ekonomi som grundades 2010 med syftet att omvandla metall från skrot till en resurs.

Vi är specialiserade på inköp och återvinning samt försäljning av skrotmetaller och ädelmetaller, rivningstjänster, växelflakstjänster samt bilåtervinning.

Företaget är verksamt i Parkano, Kuopio och Vasa och sysselsätter omkring 25 experter. Vår verksamhet är certifierad enligt standarderna ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001. Vår omsättning uppgår till cirka 6,4 miljoner euro. Vår historia inom skrotbranschen och cirkulär ekonomi sträcker sig mer än 40 år tillbaka i tiden.

VÅR HISTORIA

Skrotbranschen är fascinerande och kräver en speciell passion. Bröderna Lempinen fick en känsla för att cirkulera skrot och göra affärer redan i barndomen, då deras far bedrev skrothandel och farfar var hästhandlare.

Den äldre brodern Jouni grundade sin egen skrotfirma efter att ha gjort militärtjänsten 1981 och ungefär samtidigt sökte brodern Perttu sig till ett mera praktiskt arbete i sin fars skrothandel i Parkano. Där och då tändes passionen för branschen, och glöden har inte svalnat ett dugg på 40 år.

VÅRA VÄRDERINGAR

Våra kärnvärden förverkligas i vår vardagliga verksamhet och är det som styr våra val

ANSVARSSKYLDIGHET

Vi har främjat cirkulär ekonomi i hela 40 år. Vi har åtagit oss att minimera miljöpåverkan och förbättra arbetshälsan och kvaliteten i enlighet med kraven i ISO-standarderna. Som ett bevis på det tilldelades vi certifikaten ISO-9001, 14001, 45001 i december 2021.

SERVICE FRÅN BÖRJAN TILL SLUT

Våra kunder får hela lösningen med ett enda samtal. Vi agerar både lokalt och snabbt och tar hand om såväl rena inomhusarbeten som smutsiga jobb. Det är lätt att göra affärer med oss. Kompetens, erfarenhet och pålitlighet är grunden för allt.

TILLSAMMANS LYCKAS VI

En öppen dialog inom vår organisation och med våra kunder och samarbetspartner leder till framgång för alla. Tillsammans hanterar vi både motgångar och framgångar.

VÅR SÄTT ATT ARBETA

Vi investerar systematiskt i organisation och kompetens samt processer, arbetssätt och teknik för att säkerställa vår konkurrenskraft och lönsamhet.

I december 2021 certifierades vårt system för styrning av verksamheten i enlighet med standarderna för kvalitetsledning ISO 9001, miljöledning ISO 14001 och ledningssystemet för arbetsmiljö ISO 45001.

Romupiha Teräshaka | Ihmiset | Människorna

MÄNNISKORNA

Vår styrka ligger i våra cirka 25 kompetenta och pålitliga medarbetare som jobbar hos oss. Tillsammans når vi framgång genom att vi stöder varandra och delar gemensamma värderingar.